British Columbia 2001

bandw

Vores tur til BC, Canada, tog sit udspring i november 1998 ved et tilfælde. Internettet har på mange måder gjort verden mindre. Jeg var lige startet med at binde fluer og fandt på Internettet et godt tilbud på Jungle Cock. Det var en fluefisker ved navn Michael Martinz fra Vancouver, British Colombia der havde Jungle Cock'en til salg. Jeg købte nakken og fik den sendt til en kammerat der boede i Canada, som tog nakken med hjem til Danmark i julen 1998.
Michael og jeg syntes begge det var sjovt, at man kunne "mødes" på nettet og snakke om den samme interesse/hobby, fluefiskeri, selvom man boede flere tusind kilometer fra hinanden. Vi sendte email's frem og tilbage og beskrev hver især vores fiskeri: Jeg fiskede efter måls havørred og han fiskede efter laks - mange og store laks!!
Michael fiskede meget i flod der hedder Vedder River ved Chilliwack, BC. Der går ca. 500.000 laks op i september-oktober-november måned. I disse måneder går kongelaksen, chum's og sølvlaksen (coho) samt alle ulige år også pink salmon op i floden for at gyde. Gennesnitstørrelsen er 8-12kg.
Michael havde fanget sin livs laks netop denne sæson: En kongelaks på 25kg som han også sendte et billede af. Sikke en kæmpefisk i forhold til de havørred vi fanger på vores kyster. Michael sendte så en invitation om at jeg kunne jo "bare" kommer over næste år i højsæsonen: Oktober og få testet mit fluegrej, så ville han være guide.
Det var jo meget fristende når man modtager email hvori der bl.a. står: " Spring Salmon (konge laks) are the king of freshwater fish when it comes to fighting. They jump, run, hold in the current, and they are strong. Nothing else like them……... I landed at least 20 fish over the day, and hooked that many more. The river is absolutely filled with salmon". Jeg ved ikke hvor mange der kan modstå sådan en invitation, men jeg kunne ikke.

Jeg fortalte efterfølgende Michael Mulbjerg om min nye email-ven og hans invitation. Vi blev enige om at tage af sted på vores "livs fisketur" næste oktober - 1999.
Skriveriet hen over Atlanten gik lystigt, og Michael Martinz var meget hjælpsom med alle de informationer vi havde brug for: Stænger, liner, fluer etc.
Turen blev så desværre aflyst pga. manglende finanser, men både Mulbjerg og jeg var begge enig om at vi måtte af sted når økonomien havde det bedre. Vi holdte fortsat kontakten med Michael Martinz. Endelig i år 2001 havde vi begge "luft" til at tage til BC og kunne give Michael den gode nyhed. Planlægningen af turen startede allerede i foråret 2001. Jeg havde aldrig fisket efter laks og skulle derfor ud og købe nyt udstyr: Fluehjul, tohåndsstang, liner, forfang, kroge, fluebindingsmaterialer etc. Og ikke mindst binde et hav af laksefluer.


Jeg havde som nævnt aldrig fisket efter laks, bl.a. fordi jeg havde hørt om så mange der har været i Norge eller i Sverige for at fiske efter laks, år efter år uden at fange noget. Hvorfor så ikke tage til Canada, BC, med fangst garanti - næsten hver dag!! Prisen for 14 dages fiskeri er stort set det samme. Vi brugte ca. 15.000 Dkr. hver, inkl. flybilletter, billeje inkl. benzin, bolig, mad, "lidt" fiskeudstyr etc..
Det kan godt være at disse stillehavslaks ikke er lige så blanke og smukke som Atlanterhavslaksen, men det de mangler i billedskønhed bliver opvejet af deres fight egenskaber, som Michael Martinz også udtrykte det: It's like a runaway train you can't stop!!. Disse laks vil trække en atlanterhavslaks baglæns til hver en tid. Jeg syntes disse stillehavslaks er smukke på deres egen måde. Vil du prøve den ultimative grejtest ( og arme), tja overvej en tur til BC.

God tur - vi ses måske derovre

 

Copyright @ 2016 Bananfluerne.dk