Caruso Caddis

carusocaddis1

Jeg ved ikke hvem der står bag denne flue, men den er nævnt i Martin Falklinds bog “Tundrans Öring” som “kokken” Kent Johansson favoritflue til de russiske ørreder - de skandinaviske ørreder har dog også vist sig at være svært glade for denne vårflue-imitation. (EDIT: fluen er vidst også kendt som Renafluen og baggrundsinformation på denne vil blive lagt til her snarest)

Den flyder fantastisk, lander altid rigtigt pga. faldskærmshacklet og “sidder” rigtigt på overfladen i forhold til at imitere en nyklækket eller æglæggende vårflue. Desuden er det en meget holdbar flue på grund af den forstærkning som sekundlimet giver.

Jeg fisker fluen både i fri drift og aktivt på overfladen med 10-20 cm lange træk i linen.

Der er særligt 3 farvekombinationer som har fungeret godt for mig:

1) Den viste på billedet med brunt hacke, brun vinge og en grumset grøn krop

2) Brunt hackle, beige/lysbrun vinge med sorte markeringer lavet med sprittusch og gulgrøn eller brun krop

3) Gråt hackle, grå vinge med sorte markeringer lavet med sprittusch og lys brun krop eller grå

Selvom disse kombinationer har været effektive for mig kan der varieres over temaet, så længe man holder for øje at de fleste vårfluer har en gul/grøn/grå krop.

Vingen kan være lidt svær at få til at lægge sig rigtigt til trods for at fluen ser simpel ud at binde. Vingens tykkelse tilpasses fluen størrelse ved at bruge mere eller mindre polygarn (et stykke polygarn fra pakken passer til en str. 12-14). Fluen bindes som en almindelig faldskærmstørflue og først til allersidst lægges vingen ned ved hjælp af en dråbe sekundlim:

Tag fat i toppen af den opretstående vinge og træk den ganske let bagud i en 60 gr. vinkel og læg en dråbe sekundlim præcis ved overgangen mellem vingen og hacklet, men sørg for at limen kun kommer på vingen. Slæk nu trækket og træk let igen (limen kommer ned mellem fibrene i vingen uden at spredes for meget). Fugt nu en fingerspids med spyt, træk vingen helt ned, så den ligger hen over kroppen og tryk den fugtede fingerspids ned oven på samlingen ved vingen. Løft fingeren hurtigt igen og gentag et par gange. Når du slipper vingen skal den blive liggende fladt hen over kroppen (gør den ikke det kan du give endnu en lille dråbe lim og trykke ned igen). Vingen klippes af så den stikker lidt ud over krogbøjningen.

 

Krog

Tørfluekrog str. 10-16

Tråd

8/0 eller tyndere

Krop

Dubbing i passende farve, det gør ikke noget hvis den ser lidt pjusket ud

Vinge

Polygarn i passende farve

Hackle

Hanehackle i brun, grå/dun eller Grizzle

 

 

 

Copyright @ 2016 Bananfluerne.dk